Logo DP International en foto Marja.

Tips voor een schoner Huis

Foto van Marja met opgestoken wijsvinger.Al jaren stonden op deze pagina huishoudtips. Die kunt u nog steeds hieronder vinden. Marja schrijft vanaf september 2012 in omroepblad Troskompas. Haar rubriek "Marja's huishouden" verschijnt daarin om de week.

Logo van Tros-Kompas.

Haar tips uit haar rubriek in Troskompas kunt u op het web vinden. Daarvoor kunt u op de afbeelding links klikken.


Plaatje Hoe Schoon bij jou Thuis?

KAARSEN: Lekkende kaarsen voorkom je door ze in een pan met WATER en ZOUT te dompelen, uiteraard niet afdrogen en branden maar.

FRITUURPAN: Een makkelijke manier om die eeuwig vette frituurpan schoon te krijgen : vul de pan met snackhouder met HEET WATER. Verwarmen tot 90°C !!!!! (niet koken) vervolgens een AFWASMACHINETABLET toevoegen. Enige minuten laten borrelen en zie: schoon is je frituurtje weer.

GLIMMENDE GLAZEN: dompel de glazen in warm water met wat SODA, afspoelen met water en droogwrijven. Ook perfect om bierglazen weer schuimend te krijgen.

LEKKER GEURTJE IN HUIS: Heel natuurlijk en decoratief, ook als presentje. SINAASAPPELS ruim inprikken met KRUIDNAGEL. Hier en daar neerleggen, goed voor zeker twee weken heerlijke geur en...onschadelijk voor je gezondheid.

 

BLOEMEN: Bloemen houd je lang mooi en sterk door bij het water een klontje SUIKER en wat gewone AZIJN toe te voegen.

ROOKLUCHT: ’s Avonds, na gezellig samenzijn, een paar schaaltjes met natuur AZIJN in je kamer neerzetten en ’s morgens ruikt je kamer weer een stuk frisser, nog even de ramen openzetten en gedaan is het met de rooklucht.

KERSTBOOM: Heb je een echte boom, zonder of met kluit, drapeer een LAKEN of TAFELKLEED rond de stam. Na de Kerst het kleed omhoog trekken en je boompje verdwijnt met naalden en al uit je huisje.

OVEN: Oven voorverwarmen op 200°C, onderop een schaal heet WATER plaatsen. In het midden van de oven een schaal met pure AMMONIA neerzetten, klep van de oven sluiten, oven uitzetten. Tijdje lekker laten inwerken en vervolgens met sopje uitnemen en droog wrijven.